Tapasztalataim alapján a konfliktuskezelés a tréningek világában inkább gyűjtőkategória, mint egy speciális tréning. Része lehet az önismeret, az együttműködésfejlesztés és a tényleges konfliktuskezelés, attól függően, hogy az adott szervezetben milyen problémákkal szembesülnek a kollégák.

A konfliktusok forrása egy munkaszervezetben az, hogy különböző értékrendű és világlátású emberek egy mesterséges környezetben, a munka elvégzése miatt egymás társaságába kényszerülnek.

Magával a munkával többnyire nincs gond, de elvégzését hátráltatják a személyes hatások. Abban a korszakban viszont, amikor szokatlan mértéket ölt a munkaerőhiány, érdemes a jó munkaerő megtartására törekedni.

A tréning ideális környezetet biztosít arra, hogy kiderüljön, melyek a hatékony munkavégzés akadályai, és segít feloldani azokat. A tréning, vagy tréningsorozat témájáról a vállalkozás vezetője dönt, ám érdemes részletesen megbeszélnünk a munkavégzés során felmerülő, visszatérő problémákat. Lehet, hogy a vállalkozás vezetője csupán annyit érzékel a mindennapokban, hogy munkavállalói között folyamatosak a konfliktusok, ezért konfliktuskezelési tréningre szeretné beültetni alkalmazottait.

Speciális, munkaszervezetekre szabott tréningek:

  • Enneagram - motivációs személyiségtipológia
  • Tranzakcióanalízis - a bennünk rejlő szerepek viselkedéstorzító hatása
  • Együttműködésfejlesztés
  • Kommunikáció
  • Konfliktuskezelés